Moeders

Iedere moeder maakt voor zichzelf uit welke aanpak ze inzet voor de opvoeding, combinatie werk en gezin, hobby’s, familie, vrienden enzo. Alle ballen de lucht in houden (of juist een balletje minder), is vaak een hele kunst.

In deze rubriek –evenals voor mommyonline- schenk ik aandacht aan moeders die het moederschap combineren met hun activiteiten. Ik wens je veel leesplezier toe!

 

N.B. Vind je het leuk om ook in deze rubriek te staan, neem gerust contact op: born2b@upcmail.nl, 06-41425310

 

Naar Homepage

 

Interview: Laura van den Brink

 

Tekstvak: 27 juni 2013 Door Saskia Born

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds 2008 maakt Laura speciale kindersieraden voor bijzondere momenten in haar studio in Den Haag. Het merk van haar kindersieraden LOVY staat voor een combinatie van ‘lucky’ en ‘lovely’. Deze sieraden verkoopt ze via haar website shop.lovy.nl en worden ook verkocht bij juweliers en kinderboutiques. Daarnaast is zij moeder van twee dochters. Ook schrijft ze over het maken van sieraden, feesttips, kinderpartijtjes, leuke dingen voor de kinderkamer in haar blog. Mommyonline.nl legde Laura een aantal vragen voor.

 

Hoe ben je op het idee gekomen om LOVY sieraden te maken?

Dat is eigenlijk gaandeweg gebeurd. Ik begon met een webshop waar ik tweedehands kinderkleding van luxe merken verkocht. In die tijd was sieraden maken echt in opkomst. Bijpassend bij de Burberry en Dior kleertjes die ik verkocht ben ik parelsieraden voor kinderen gaan maken. De opslag van de kleding nam op een gegeven moment veel teveel plek in beslag in ons huis. Vanaf dat moment ben ik me gaan focussen op de luxe baby- en kindersieraden.

Na een paar jaar ging het zo goed dat ik mijn baan heb opgezegd, een studio huurde en nu fulltime met LOVY bezig ben.

Wat heb je voor werk gedaan voordat je LOVY sieraden opgericht hebt?

Mijn achtergrond is marketing en communicatie. Ik heb onder andere bij een PR-bureau gewerkt en op de communicatie afdeling van een gemeente. Die achtergrond komt me nu goed van pas, merk ik, bij het in de markt zetten van LOVY als merk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stempelen

 

 

Hoe ben je ontwerper van sieraden geworden? Welke opleidingen heb je ervoor gevolgd?

Door te doen. Ik ben wat sieraden maken betreft echt een autodidact. Voor kinderen is het natuurlijk belangrijk dat sieraden sterk en stevig zijn gemaakt. Daarom gebruik ik professioneel draad en mooie onderdelen als echte parels en edelsteen. Ook alle onderdelen zijn van echt zilver, zo krijgen de kindjes er geen allergische reactie van en het blijft voor altijd mooi.

 

Het stempelen van namen in zilveren bedels was het lastigste om te leren. Daar heb ik nu ook een paar jaar ervaring mee en inmiddels weet ik hoe ik de namen zo mooi mogelijk geslagen krijg. Dat is een uiterst secuur werkje, maar wel heel leuk om te doen. Ouders willen graag iets persoonlijks aan een kindersieraad toevoegen en hiermee kun je de naam en/of datum aan het armbandje of de ketting laten maken.

Als ik je website lees, heb ik het gevoel dat je je meisjesdroom leeft. Heb je altijd al dit vak willen uitoefenen?

Ja, zo voelt het af en toe wel. Het heeft een hele tijd geduurd voor ik de stap durfde zetten om mijn vaste baan op te zeggen en vol voor mijn eigen bedrijf te gaan. Maar behalve meisjesdroom, is het vooral keihard werken. Ik doe namelijk alles zelf: van webshop, het schrijven van teksten, bloggen, het maken en versturen van de sieraden, klantenservice, pr, noem maar op. Ik probeer wel steeds meer dingen uit te besteden, zoals de product- en sfeerfotografie.

Je mooie en betekenisvolle sieraden liggen in best veel winkels, wil je dit nog uitbreiden in de toekomst?

Mijn droom is om ook aan verschillende winkels in België te mogen leveren. Daar zijn tradities als doop en communie nog veel populairder. De tijd ontbreekt helaas om me daar op te richten, dat is iets voor over een paar jaar. Inmiddels heb ik al wel veel Belgische bestellingen, dus ze beginnen LOVY ook bij de Zuiderburen kennen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lovy

 

Je bent heel duidelijk over het feit dat je geen Wehkamp wilt zijn, hoe goed je ze ook vind om zelf te bestellen. Stel je voor dat je op een dag gebeld wordt met de vraag: ‘Laura, we vinden het hele mooie sieraden, mogen wij ze ook verkopen en in ons assortiment?’ en het is een medewerker van de Wehkamp. Wat zou je dan doen/antwoorden?

Ik zou hoogst verbaasd zijn als ze dat deden, haha. Maar stel dat… dan zou ik daar ‘nee’ tegen zeggen. LOVY is mijn merk en elk sieraad zet ik met liefde in elkaar. Als ik op die schaal zou groeien, moet ik mijn sieraden gaan produceren en dat wil ik niet. Liever klein en bijzonder dan groot en onpersoonlijk. Maar ik zou er uiteraard zeker een artikel op mijn blog over schrijven!

 

Je hebt twee dochters, dragen zij ook jouw sieraden?

Oh, wat zou het leuk zijn als ze dat deden. Helaas, mijn oudste dochter houdt helemaal niet van sieraden. En de jongste vindt alles leuk, maar voor heel kort. Ze wil het liefst iedere dag iets anders… Maar ze helpen me allebei wel als ik iets bij ze wil uitproberen of passen.

Dragen zij ook weleens ideeën aan voor je ontwerpen?

Nee, mijn dochters niet echt. Maar ik krijg wel heel vaak suggesties van klanten en daar ben ik heel blij mee. Niet alle ideeën passen bij LOVY. Ik maak eigenlijk alleen sieraden die ik zelf mooi vindt.

Toen ik steeds meer verzoeken kreeg voor naamsieraden, ben ik op zoek gegaan naar iets dat bij mijn stijl paste. Inmiddels zijn de zilveren naambedeltjes voor bij de armbandjes een groot succes. Dus ik luister zeker naar tips van klanten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lovy sieraden

 

 

Wat inspireert je om elke keer weer iets nieuws te creëren?

Soms gaat dat spontaan, dan ben ik met iets bezig en komt er iets heel anders uit mijn handen. Dan pols ik via Facebook bij mijn volgers of het ‘shop-waardig’ is en in de meeste gevallen komt het dan ook in de collectie. Een andere reden om steeds met nieuwe dingen te komen is om te blijven verrassen. Inmiddels komen er steeds meer ‘collega’s’ bij die ook parelsieraden voor kinderen gaan verkopen. Maar ik wil met LOVY steeds vernieuwen en zo voorop blijven qua ontwerpen en sieraden. Zo ben ik ook bezig om mijn handgestempelde sieraden uit te breiden met symbolen. Heerlijk om mee bezig te zijn…

 

Wat is het allerleukste aan je LOVY luxe sieradenlijn?

Ik vind het mooi om van klanten te horen dat mijn sieraden iets met ze doen. Het zijn toch speciale momenten waarvoor ze bedoeld zijn en dan is het fijn wanneer dat gewaardeerd wordt. Tevreden klanten en kindjes, daar word ik blij van!

Je beschrijft op je website over die pure liefde, zo mooi onder woorden gebracht door Stevie Wonder toen hij zijn eerste dochter in zijn armen had, ‘Isn’t she lovely’. Is dat ook jouw favoriete liedje aller tijden?

Ja, dat is zeker mijn favoriet der favorieten. Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam het liedje op verschillende momenten voorbij. Het sprak me zo aan dat de songtekst ook op het geboortekaartje van mijn oudste dochter staat. Ik word er nog steeds blij van als ik het hoor en denk dan meteen terug aan het moment dat ik voor de eerste keer moeder werd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lovy shop

 

 

Heb je nog tips aan moeders die ook een eigen webshop willen starten? Waar moeten ze op letten?

Doe het goed of doe het niet. Misschien een hard advies, maar er wordt zo makkelijk over gedacht. Je kunt niet ‘makkelijk je geld verdienen’ als je een webshop hebt. Het kost tijd om hoger te komen in Google, om klanten te krijgen én om je merk op te bouwen. Ik ben meer dan de helft van mijn werktijd bezig met zaken anders dan ontwerpen en sieraden maken. Maar aan de andere kant is het ontzettend leuk om een webshop te hebben. Zorg dat je iets bijzonders gaat verkopen en dat je opvalt. Want gewone webshops met gewone dingen zijn er al genoeg.

 

Wil je meer weten over Laura en  haar LOVY  kindersieraden, neem dan eens een kijkje op haar website www.lovy.nl