Klankbeleving Naar Homepage

 

Born2B

Voor een goed gevoel!

 

saskiabornmes@gmail.com

06-41425310

 

Interesse?

 

Neem contact op voor de mogelijkheden!

 

De kracht van geluid, om stil van te worden!

 

Waarom kiezen voor een klankbeleving ?

 

* Om te ontspannen en om stress te verminderen.

* Geeft ruimte voor bezinning.

* Kan herstel bevorderen bij burn out.

* Om een rustmoment voor jezelf in te lassen in drukke tijden.

* Geeft ruimte en lucht in je hoofd en hart.

* Kan een positief effect hebben op de gemoedstoestand.

* Om het personeel in het zonnetje te zetten zodat ze weer opgeladen hun werk kunnen doen.

* Geef iemand eens een klankbeleving cadeau!

 

Voor wie is het geschikt?

 

* Voor jong en oud.

* Individueel of voor groepen.

* Doelgroepen met of zonder beperking

 

Bij een klankbeleving kun je genieten van de klanken van verschillende instrumenten zoals  klankschalen, een gong en nog veel meer bij elkaar passende instrumenten.

Ga lekker liggen of zitten en laat het door je heen klinken, over je heen komen en zie wat het je brengt. De trillingen van de klankschalen kun je ook voelen en zeker als je ze van dichtbij mee maakt.

De ervaring leert dat een klankbeleving ontspanning kan geven en kan bijdragen aan een fijn gevoel en minder stress wat weer een positieve invloed heeft op het algemeen welzijn van iemand.

Klankbeleving is een bijzondere ervaring die je raakt en een ontspannen gevoel kan geven.

 

Enkele reacties van verschillende deelnemers na afloop:

 

'Ontspannen gevoel'

 

'Even niks moeten'

 

'Voelde me tevreden'

 

‘Het geeft me rust in mijn hoofd’

 

'Onze bewoners hebben genoten van de klankbeleving. Ze hebben 45 minuten stilgezeten in plaats van te gillen of met spullen te smijten.'

 

 

 ****** Blog*******

 

Juli 2020

 

Sinds de lockdown heb ik deze week voor het eerst weer eens een aantal klankbelevingen gegeven. Lekker buiten vanwege COVID-19. De weergoden waren ons in eerste instantie niet goed gezind. Want tja, het regende pijpestelen! Bij de tweede poging was het een zomerse zonnige dag en kwam het er toch van. Hoe leuk!

Iemand die heel vaak het hoogste woord had, werd plotseling stil tijdens alle klanken en luisterde aandachtig. Iemand anders kreeg een glimlach van oor tot oor. 'Mooi' hoorde ik ook terug. Wat fijn om aan een stukje ontspanning bij te dragen in deze barre tijd op veilige afstand en natuurlijk coronaproof!

 

Maart 2020

 

Vandaag gaf ik een klankbeleving in een zorginstelling. Na afloop kwam een verpleegkundige naar me toe. Ze had zich vertild en wilde graag een mini-klankbeleving. Zo gevraagd, zo gedaan natuurlijk. Toen ze op een stoel zat en ik de klankschaal het werk liet doen, slaakte ze een zucht van verlichting en zei: ‘ik word er helemaal ontspannen van!’

Geweldig toch dat een mini-klankbeleving ook iets positiefs voor de gemoedstoestand kan betekenen!

 

Februari 2020

 

Onlangs was ik bij een zorginstelling om een klankbeleving te geven.

Na afloop zei een begeleidster tegen me: ‘ik word er heel ontspannen van,

terwijl ik een erg onrustig persoon ben omdat ik altijd wat te doen wil hebben en niet kan stil zitten. Tijdens de klanksessie kon ik dat wel en was ik even niet met mijn problemen bezig…’

Fijn om dit terug te horen. Ook is het herkenbaar dat het voor ontspanning kan zorgen. Van anderen hoor ik dit regelmatig terug en zelf ben ik ook ervaringsdeskundige..

Lang geleden toen ik nog een twintiger was, heb ik meerdere keren een ‘klankschaalconcert’ meegemaakt. Alle klanken en trillingen van verschillende instrumenten maakte dat ik met mijn aandacht daarop gericht was en daardoor was ik niet zo erg bezig met mijn eigen drukke gedachten. Na afloop van zo’n klankschaalconcert  ervaarde ik dan ook een diepe ontspanning en sliep

’s avonds erg diep. Erg fijn dat ik dit nu - heel wat jaren later - kan overbrengen door zelf klankbelevingen te geven en dit doe ik erg graag!