Hemd van het lijf

Dr. Jetske Ultee ontwikkelde de producten van Uncover Skincare. Ze is onderzoeksarts en daarnaast is ze moeder van 4 kinderen.

 

(interview gedaan voor mommyonline, mei 2013)

 

Naar Homepage

saskiabornmes@gmail.com

06-41425310

 

Iedereen heeft een eigen aanpak en een eigen kijk op het leven. Soms zijn de dingen voor jezelf gewoon, maar kan het een ander misschien wel bijzonder inspireren. In deze rubriek schenk ik aandacht aan andere mensen die ieder op hun eigen manier de kunst van het leven verstaan. Ik wens je veel inspiratie toe!

 

N.B. Officieel komt het woord inspiratie uit het Latijns (inspirare) en bestaat uit de woorden in en spirare. In betekent in of binnen. Spirare betekent blazen of ademen. In-spirare kan je vertalen met inademen of inblazen.

 

 

Je bent een eigen productlijn – Uncover Skincare – begonnen. Hoe is dat ontstaan?

Uncover Skincare bestaat pas twee jaar, maar het idee voor een eigen huidverzorgingslijn ontstond al meer dan 10 jaar geleden tijdens mijn werk als hoofd van de afdeling huidtherapie van de Velthuis Kliniek. Ik zag dagelijks zoveel mensen met huidklachten die ontstonden of verergerd waren door de huidverzorgingsproducten die ze gebruikten. En daarbij kreeg ik altijd weer dezelfde vragen: werkt een antirimpelcrème echt? Zijn duurdere crèmes nou beter dan die van bijvoorbeeld de Kruidvat? Moet ik een oog crème gebruiken?

Ik besloot me op de cosmetisch wetenschappelijke literatuur te storten om te achterhalen wat nu eigenlijk echt bewezen was en wat niet. Ik heb internationale congressen bezocht, veel bekende dermatologen gesproken en heel veel boeken uitgeplozen. Wat bleek: veel ingrediënten die in crèmes verwerkt worden, werken niet of zijn zelfs schadelijk voor de huid. Maar ook kwam naar voren dat er heel veel wél mogelijk is. Met de juiste stoffen kun je een huid gezonder, frisser, egaler maken, puistjes voorkomen en fijne lijntjes bestrijden.

De moisturizer heb ik eigenlijk ook ontwikkeld voor mezelf. Ik heb een gevoelige huid en had moeite om goede producten te vinden. Uiteindelijk heeft het nog wel een aantal jaren geduurd totdat ik echt tevreden was over het resultaat. Ook al wist ik precies welke ingrediënten ik in mijn producten wilde hebben, het eerste potje dat van het laboratorium terug kwam, was even schrikken. Het was bruin en stonk. Ook al zou het werken, geen vrouw zou dat op haar gezicht smeren…. We hebben dan ook eindeloos geëxperimenteerd voordat ik echt tevreden was!

 

Hoe kwam je op de naam van je productlijn Uncover Skincare?

Pfoe, dat was een heel proces. Ik werd regelmatig ’s nachts wakker met een “geweldige” naam, die dan de volgende dag toch niet zo geweldig bleek te zijn…. Toen iemand uit mijn omgeving kwam met de naam Uncover wist ik direct dat dat hem moest zijn. Het geeft goed weer wat ik vind dat cosmetica moeten doen; onthullen van een mooie en gezonde huid! Daarbij moest ik bij de naam Uncover ook aan “undercover” denken, en ook dat associeer ik met mijn producten. We maken geen reclame, schreeuwen niet rond dat je deze producten echt moet kopen, maar vertrouwen er op dat de mensen zien dat het werkt en het vervolgens weer verder vertellen. Als een “best known secret”!

 

Het lijkt wel alsof ouder worden anno 2013 lelijk gevonden wordt. Men wil er niet aan, wil de ouderdom uitwissen. Wat vind jij daarvan? Wat is jouw motto?

Een huid die er gezond uitziet is het allermooist. Een aantal rimpels maakt in dit geval dan ook niet uit. Een gezonde huid bereik je uiteraard door de juiste huidverzorging te gebruiken, maar ook door andere zaken als bijvoorbeeld voeding, goed bewegen en niet teveel stress.

 

Je bent heel duidelijk over het belang om je huid te beschermen met een zonnefactor. Veel vrouwen voelen zich juist lekker in hun vel als ze een lekker gezond kleurtje hebben opgedaan van de zon. Het geeft hen meer zelfvertrouwen en ze voelen zich zelfverzekerder. Is het insmeren met een sunfactor dan voldoende om in de zon te zitten of op het strand ‘bruin te bakken’? Of moeten we massaal de zon gaan ontwijken, zeker nu in deze periode het zonnetje steeds meer gaat schijnen? Wat adviseer je de lezers om op zomerse dagen te doen? Mogen we nog wel genieten van wat zonnestralen op ons gezicht?

Uiteraard mag je nog genieten van de zon. Het is ook niet mijn bedoeling om mensen bang te maken, maar het is wel belangrijk om je bewust te zijn van de gevolgen van (onbeschermd) zonnen. Er zijn op dit moment bijvoorbeeld meer mensen die dood gaan aan huidkanker dan dat er verkeersongevallen zijn. Ook neemt de incidentie van huidkanker echt dramatisch toe. En dat terwijl 90% te voorkomen is!

Bescherm je huid dus dagelijks met een zonnebrandcrème en smeer regelmatig een nieuwe laag. Na twee uur neemt de bescherming van een product namelijk exponentieel af. Daarnaast is een zonnebril of hoedje natuurlijk ook een vorm van bescherming, en nog hip ook!

 

Zouden we rimpelloos zijn als we uit de zon zouden blijven?

90% van de huidveroudering (rimpels, verslapping van de huid, pigmentvlekken) ontstaat door de zon. Mocht onze huid nooit een zonnestraal zien, dan zou onze huid er vrijwel ‘rimpelloos’ uitzien. Uiteraard zijn er nog andere factoren (zoals bijvoorbeeld stress of voeding) die invloed hebben op onze huid(veroudering).

 

Helpt goede huidverzorging ook tegen zonschade?

Bij huidverzorging hoort uiteraard ook een zonnebrandcrème. Mocht je een dergelijk product trouw gebruiken, dan is de kans op schade door de zon al een stuk kleiner. Door de zon ontstaan vrije radicalen in de huid. Deze kunnen opgevangen worden door antioxidanten (bijvoorbeeld vitamine C). Een moisturizer met de juiste concentratie vitamine C zou deze schade dus kunnen beperken. Verder blijkt het dat bijvoorbeeld niacinamide en cafeïne de huid kunnen beschermen tegen schade van de zon. Huidverzorging met de juiste ingrediënten is dus zeker nuttig.

 

Wat is het verschil tussen een kinderhuid en een volwassen huid?

Een babyhuid is maar liefst vijf keer zo dun als de huid van een volwassene. Het beschermende vetlaagje is nog niet voldoende ontwikkeld, waardoor de huid snel haar vocht verliest en gevoeliger is voor irritatie en ontstekingen. De huidbarrière beschadigt dus extreem snel. Irriterende ingrediënten zoals parfum en alcohol zijn voor een volwassene al niet aan te raden en dus al helemaal niet voor een kind. Helaas zitten de (baby)producten vaak vol met bijvoorbeeld parfum! De gevolgen zijn er ook naar: meer dan 67% van de kinderen tot een jaar, en ruim tweederde (77%) van de kinderen tot en met vijf jaar krijgt huidproblemen.

 

Smeer je jouw kinderen ook om de 2 uur in? Wat vinden je kinderen daarvan? (‘mam, ik ben nu aan het spelen’ etc.) Hoe gaat dit als je kinderen op school zitten en jij er niet bent om te zeggen dat ze zich in moeten smeren?

Omdat ik mijn kinderen al van jongs af aan insmeer zijn ze dit gewend. Het is dus bijna net zoals kijken voordat je oversteekt, of tandenpoetsen. Uiteraard is het op school wat lastiger om dit in de gaten te houden.

 

Er is nog geen kinderlijn van Uncover Skincare, komt die er in de toekomst?

Het is zeker mijn bedoeling om in de toekomst een kinderlijn te ontwikkelen! Al kunnen de producten van Uncover Skincare ook goed voor kinderen gebruikt worden.

 

Welke producten adviseer je de lezers?

Het is belangrijk dat een product geen irriterende ingrediënten bevat zoals parfum of alcohol. Daarnaast zijn goede ingrediënten, zoals vitamine C, bijna een must. Dan is het wel belangrijk dat de juiste concentratie aanwezig is in een product anders zal het niet veel doen voor je huid. Verder is de verpakking ook heel belangrijk: een (glazen) potje kan je eigenlijk direct weggooien. Zuurstof en licht maakt de werkzame stoffen in no time waardeloos.

 

En welke producten adviseer je ons te gebruiken voor de kinderen?

Mijn advies is dan bijna hetzelfde. Een zonnebrandcrème is alleen pas nodig vanaf een maand of zes. Daarvoor is mijn advies simpel: geen zon. Houd je kindje binnen of in de schaduw. Kinderen hoeven ook niet elke dag in bad en een keer per week haren wassen is voldoende. In het eerste jaar kun je de haren ook prima uitspoelen met water. Gebruik dus, vooral bij kinderen, niet teveel producten.

 

Wat vind je het mooiste aan je vak? Kun je beschrijven hoe je werkdag eruit ziet?

Mijn vak is mijn passie, ik sta er mee op en ga er mee naar bed. Het is heerlijk om mensen die echt radeloos zijn en bijna door hun huid de deur niet meer uit gaan, weer zelfvertrouwen te kunnen geven. Ik geniet ook enorm van het met “Mijn neus in de boeken” zitten; nieuwe studies bekijken, ingrediënten ontdekken, blogs schrijven. Ik beschouw het eigenlijk helemaal niet als werk! Mijn dag ziet er eigenlijk altijd ook weer anders uit. Ik heb een kantoor in Rotterdam en een in Oosterbeek, maar ik ben ook vaak op pad. Ik bezoek regelmatig congressen in het buitenland, ben vaak in de Vethuiskliniek te vinden en dan zijn er nog de interviews en de meetings met andere artsen en de mensen die zich bezig houden met de ontwikkeling van nieuwe producten.

 

Hoe combineer je je werk met je gezin?

Iedere vrouw die werkt en kinderen heeft zal kunnen instemmen met het feit dat werk en een gezin niet altijd eenvoudig te combineren zijn. Op donderdag heb ik samen met mijn man vrij en dan zijn we er ook echt voor de kids en voor elkaar. Ik werk daarbuiten ook veel als de kinderen op bed liggen. Al met al ben ik heel wat uren per week met mijn werk bezig. Gelukkig heb ik een hele lieve oppas thuis die al heel wat jaren bij ons is. Zij maakt echt deel uit van ons gezin en daar ben ik heel dankbaar voor! Eind juni gaan we met onze kinderen een wereldreis maken en daar verheug ik me enorm op, en mijn laptop die blijft dan thuis!

 

Niet iedereen kan zich wellicht de Uncover Skincare producten veroorloven qua financiën, welke producten raad je dan aan?

Uiteraard zoals ik eerder aangaf producten zonder irriterende ingrediënten zoals parfum en alcohol, maar met de juiste ingrediënten zoals bijvoorbeeld vitamine C. Ik heb op mijn blog (www.jetskeultee.nl) een hele lijst met producten geplaatst die je zou kunnen gebruiken.

Het is ook geen must om producten van een lijn te gebruiken ‘omdat ze elkaars werking versterken’. Het gaat namelijk niet om het merk, maar om de ingrediënten die een product bevat.

 

Nu kun je de Uncover Skincare producten online bestellen. Verwacht je dat Uncover Skincare producten in de toekomst in de winkels verkrijgbaar zijn?

Ik verkoop mijn producten via onze webshop en in de vestigingen van de Velthuis Kliniek. De producten zijn bewust niet in een ‘normale’ winkel te verkrijgen, omdat ik zeker wil weten dat een klant het juiste advies krijgt. Niet alleen over de producten maar ook over bepaalde ingrediënten en huidproblemen. Op de website www.uncover-skincare.nl heb ik ook een huidanalyse staan die iedereen vrijblijvend kan invullen en waaruit dan een huidadvies komt. Mensen kunnen ook altijd bellen en mailen als er nog vragen zijn…

**************************************************************

Interview: Laura van den Brink

 

27 juni 2013 voor mommyonline

 

Sinds 2008 maakt Laura speciale kindersieraden voor

bijzondere momenten in haar studio in Den Haag.

Het merk van haar kindersieraden LOVY staat voor een

combinatie van ‘lucky’ en ‘lovely’. Deze sieraden verkoopt

 ze via haar website shop.lovy.nl en worden ook verkocht

bij juweliers en kinderboutiques. Daarnaast is zij moeder van

twee dochters. Ook schrijft ze over het maken van sieraden,

 feesttips, kinderpartijtjes, leuke dingen voor de kinderkamer in
haar blog. Mommyonline.nl legde Laura een aantal vragen voor
.

 

Hoe ben je op het idee gekomen om LOVY sieraden te maken?

Dat is eigenlijk gaandeweg gebeurd. Ik begon met een webshop waar ik tweedehands kinderkleding van luxe merken verkocht. In die tijd was sieraden maken echt in opkomst. Bijpassend bij de Burberry en Dior kleertjes die ik verkocht ben ik parelsieraden voor kinderen gaan maken. De opslag van de kleding nam op een gegeven moment veel teveel plek in beslag in ons huis. Vanaf dat moment ben ik me gaan focussen op de luxe baby- en kindersieraden.

Na een paar jaar ging het zo goed dat ik mijn baan heb opgezegd, een studio huurde en nu fulltime met LOVY bezig ben.

Wat heb je voor werk gedaan voordat je LOVY sieraden opgericht hebt?

Mijn achtergrond is marketing en communicatie. Ik heb onder andere bij een PR-bureau gewerkt en op de communicatie afdeling van een gemeente. Die achtergrond komt me nu goed van pas, merk ik, bij het in de markt zetten van LOVY als merk.

 

Hoe ben je ontwerper van sieraden geworden? Welke opleidingen heb je ervoor gevolgd?

Door te doen. Ik ben wat sieraden maken betreft echt een autodidact. Voor kinderen is het natuurlijk belangrijk dat sieraden sterk en stevig zijn gemaakt. Daarom gebruik ik professioneel draad en mooie onderdelen als echte parels en edelsteen. Ook alle onderdelen zijn van echt zilver, zo krijgen de kindjes er geen allergische reactie van en het blijft voor altijd mooi.

Het stempelen van namen in zilveren bedels was het lastigste om te leren. Daar heb ik nu ook een paar jaar ervaring mee en inmiddels weet ik hoe ik de namen zo mooi mogelijk geslagen krijg. Dat is een uiterst secuur werkje, maar wel heel leuk om te doen. Ouders willen graag iets persoonlijks aan een kindersieraad toevoegen en hiermee kun je de naam en/of datum aan het armbandje of de ketting laten maken.

 

Als ik je website lees, heb ik het gevoel dat je je meisjesdroom leeft. Heb je altijd al dit vak willen uitoefenen?

Ja, zo voelt het af en toe wel. Het heeft een hele tijd geduurd voor ik de stap durfde zetten om mijn vaste baan op te zeggen en vol voor mijn eigen bedrijf te gaan. Maar behalve meisjesdroom, is het vooral keihard werken. Ik doe namelijk alles zelf: van webshop, het schrijven van teksten, bloggen, het maken en versturen van de sieraden, klantenservice, pr, noem maar op. Ik probeer wel steeds meer dingen uit te besteden, zoals de product- en sfeerfotografie.

Je mooie en betekenisvolle sieraden liggen in best veel winkels, wil je dit nog uitbreiden in de toekomst?

Mijn droom is om ook aan verschillende winkels in België te mogen leveren. Daar zijn tradities als doop en communie nog veel populairder. De tijd ontbreekt helaas om me daar op te richten, dat is iets voor over een paar jaar. Inmiddels heb ik al wel veel Belgische bestellingen, dus ze beginnen LOVY ook bij de Zuiderburen kennen.

 

Je bent heel duidelijk over het feit dat je geen Wehkamp wilt zijn, hoe goed je ze ook vind om zelf te bestellen. Stel je voor dat je op een dag gebeld wordt met de vraag: ‘Laura, we vinden het hele mooie sieraden, mogen wij ze ook verkopen en in ons assortiment?’ en het is een medewerker van de Wehkamp. Wat zou je dan doen/antwoorden?

Ik zou hoogst verbaasd zijn als ze dat deden, haha. Maar stel dat… dan zou ik daar ‘nee’ tegen zeggen. LOVY is mijn merk en elk sieraad zet ik met liefde in elkaar. Als ik op die schaal zou groeien, moet ik mijn sieraden gaan produceren en dat wil ik niet. Liever klein en bijzonder dan groot en onpersoonlijk. Maar ik zou er uiteraard zeker een artikel op mijn blog over schrijven!

 

Je hebt twee dochters, dragen zij ook jouw sieraden?

Oh, wat zou het leuk zijn als ze dat deden. Helaas, mijn oudste dochter houdt helemaal niet van sieraden. En de jongste vindt alles leuk, maar voor heel kort. Ze wil het liefst iedere dag iets anders… Maar ze helpen me allebei wel als ik iets bij ze wil uitproberen of passen.

Dragen zij ook weleens ideeën aan voor je ontwerpen?

Nee, mijn dochters niet echt. Maar ik krijg wel heel vaak suggesties van klanten en daar ben ik heel blij mee. Niet alle ideeën passen bij LOVY. Ik maak eigenlijk alleen sieraden die ik zelf mooi vindt.

Toen ik steeds meer verzoeken kreeg voor naamsieraden, ben ik op zoek gegaan naar iets dat bij mijn stijl paste. Inmiddels zijn de zilveren naambedeltjes voor bij de armbandjes een groot succes. Dus ik luister zeker naar tips van klanten.

 

Wat inspireert je om elke keer weer iets nieuws te creëren?

Soms gaat dat spontaan, dan ben ik met iets bezig en komt er iets heel anders uit mijn handen. Dan pols ik via Facebook bij mijn volgers of het ‘shop-waardig’ is en in de meeste gevallen komt het dan ook in de collectie. Een andere reden om steeds met nieuwe dingen te komen is om te blijven verrassen. Inmiddels komen er steeds meer ‘collega’s’ bij die ook parelsieraden voor kinderen gaan verkopen. Maar ik wil met LOVY steeds vernieuwen en zo voorop blijven qua ontwerpen en sieraden. Zo ben ik ook bezig om mijn handgestempelde sieraden uit te breiden met symbolen. Heerlijk om mee bezig te zijn…

 

Wat is het allerleukste aan je LOVY luxe sieradenlijn?

Ik vind het mooi om van klanten te horen dat mijn sieraden iets met ze doen. Het zijn toch speciale momenten waarvoor ze bedoeld zijn en dan is het fijn wanneer dat gewaardeerd wordt. Tevreden klanten en kindjes, daar word ik blij van!

Je beschrijft op je website over die pure liefde, zo mooi onder woorden gebracht door Stevie Wonder toen hij zijn eerste dochter in zijn armen had, ‘Isn’t she lovely’. Is dat ook jouw favoriete liedje aller tijden?

Ja, dat is zeker mijn favoriet der favorieten. Tijdens mijn eerste zwangerschap kwam het liedje op verschillende momenten voorbij. Het sprak me zo aan dat de songtekst ook op het geboortekaartje van mijn oudste dochter staat. Ik word er nog steeds blij van als ik het hoor en denk dan meteen terug aan het moment dat ik voor de eerste keer moeder werd.

 

Heb je nog tips aan moeders die ook een eigen webshop willen starten? Waar moeten ze op letten?

Doe het goed of doe het niet. Misschien een hard advies, maar er wordt zo makkelijk over gedacht. Je kunt niet ‘makkelijk je geld verdienen’ als je een webshop hebt. Het kost tijd om hoger te komen in Google, om klanten te krijgen én om je merk op te bouwen. Ik ben meer dan de helft van mijn werktijd bezig met zaken anders dan ontwerpen en sieraden maken. Maar aan de andere kant is het ontzettend leuk om een webshop te hebben. Zorg dat je iets bijzonders gaat verkopen en dat je opvalt. Want gewone webshops met gewone dingen zijn er al genoeg.

**************************************************************

Titia is begonnen als docent Frans in het voortgezet onderwijs en geeft nu bijles, huiswerkbegeleiding en woonbegeleiding en is gespecialiseerd in het werken met mensen met ADHD en/of een stoornis in het autistisch spectrum. Henne is verpleegkundige en werkt al jaren met veel plezier met mensen met een beperking. Dit bruisende stel met een schat van een hond heb ik het hemd van het lijf gevraagd.

 

Wat is je lievelingseten ?

Henne: Indonesische keuken

Titia: kaasfondue, mosselen en garnalenkroketten maar niet tegelijkertijd ;)

 

Wat inspireert je?

Henne: onwetendheid

Titia: jongeren en dan liefst met een vorm van autisme. Zij hebben een bijzondere denkwijze en kijk op de wereld waar ik iets van kan leren

 

Wat of wie heeft je geïnspireerd om een bepaalde keuze te maken?

Henne: De tijd

Titia: even denken hoor…

 

Wat is jouw positieve boodschap aan de lezers?

Henne: Schoonheid begint op het moment  dat je besluit om jezelf te zijn

Titia: samen kunnen we de wereld een stukje mooier en vrediger maken

 

Heb je een spreuk, gedicht of iets anders wat je helpt in moeilijke tijden?

Henne: muziek en meditatie

Titia: muziek en mijn partner

 

Wat is je droom?

Henne: Gezond ouder worden

Titia: gezond oud worden

 

Wat wilde je als kind worden?

Henne: dierenarts

Titia: docent Frans. Dat ben ik dan ook geworden, ook al heb ik in mijn werkend leven nog heel veel andere dingen gedaan

 

Favoriete muziek?

Henne: rock, jazz

Titia: rock, Mercedes Sosa en klassiek

 

Leukste van je werk?

Henne: Iedere dag is anders, dus een uitdaging

Titia: de afwisseling en omgang met veel verschillende mensen

 

Favoriete kleur?

Henne: turkoise

Titia: terra

 

Het allerbelangrijkste?

Henne: Gezondheid

Titia: in goede gezondheid kunnen genieten van het leven

 

Hekel aan?

Henne: mensen die niet eerlijk zijn

Titia: : oneerlijkheid en onrecht

 

Mooiste herinnering?

Henne: geboorte van mijn kinderen en kleindochters

Titia: dat ik dankzij mijn partner deel uit ging maken van haar gezin

 

Favoriete bezigheid?

Henne: Terrasje zitten en mensen kijken

Titia: schrijven (jammer dat ik daar te weinig aan toe kom)

 

Motto?

Henne: Verander de wereld en begin bij jezelf

Titia: dromen kunnen werkelijkheid worden

 

Welk dier zou je willen zijn?

Henne: Een hond, maar dan in ons gezin

Titia: aap

 

 

**************************************************************

In gesprek met Glenda Peters

 

Mijn eerste inspiratiegast is Glenda Peters. Ze is getrouwd en moeder van twee prachtige zoons. Ze is zangeres en zingt de sterren van de hemel. Ze treedt nog regelmatig op met Boney M. In 1985 won ze de Soundmixshow met het nummer “One day I'll fly away” van Randy Crawford. Tegenwoordig leidt ze jong talent op. Verder vindt ze zichzelf een sociaal mens  (“ik ben een echt mensenmens”) die houdt van gezelligheid, is romantisch en erg behulpzaam.

 

Wat is je goede voornemen voor 2009?

 

Doorgaan zoals ik al was. Ik zet me altijd in voor anderen. Ik vind dat ook belangrijk dat mijn kinderen dat meekrijgen, een ander eens helpen. Dat kan met kleine dingen zijn, bijvoorbeeld kleding doorgeven, geld storten naar een goed doel i.p.v. een cadeau voor kerst etc. Stoppen met roken of drinken is bij mij niet nodig, dat doe ik toch al niet.

 

Wat heeft je geïnspireerd om zangeres te worden?

 

Mijn oudere zus (ik kom uit een gezin met 5 meiden waarvan ik de middelste ben) heeft me geïnspireerd om te gaan zingen. Zij deed mee aan allerlei talentenjachten. In die tijd zag ik ook nog eens Tina Turner op TV en dacht: “ hee dat vind ik echt te gek, dat wil ik ook!” En zo is het balletje gaan rollen.

 

Wat is jouw positieve boodschap aan de lezers?

 

Blijf puur, blijf bij jezelf en luister vooral naar dat stemmetje in je hart!

 

Heb je een spreuk, gedicht of iets anders wat je helpt in moeilijke tijden?

 

Met mijn kinderen zijn. Ook schrijf ik teksten om mijn gevoel te uiten.

 

Waar droom je van?

 

Mijn droom is om creativiteit door te geven aan jongeren. Zoals ik al doe met kinderen en jongeren. Ik maak met hen musicals. Ook heb ik een meidengroep waarmee ik druk bezig ben.

 

Wat wilde je als kind worden?

 

Verpleegster, stewardess, soldaat, kok

 

Favoriete muziek?

 

Ik houd van heel veel muziekstijlen

 

Leukste van je werk?

 

Ik vind het leuk mensen te inspireren. Daar krijg ik energie van.

 

Favoriete kleur?

 

Rood

 

Lievelingseten?

 

Vegetarisch, lekker veel groenten dus..

 

Het allerbelangrijkste?

 

Mijn gezin

 

Hekel aan?

 

Ik heb niet echt snel een hekel aan iets. Maar ik vind het jammer dat er mensen zijn die zichzelf beperken en al het moois wat in je is niet tot uiting brengen. En ik zou Glenda niet zijn als ik niet een poging zou wagen om die mensen ‘ wakker’  te schudden.

 

Mooiste herinnering?

 

Mijn trouwdag in Venetië, zwangerschap en de geboorte van mijn kinderen

 

Favoriete bezigheid?

 

Mensen zouden het niet zo snel van mij verwachten, maar ik vind het leuk om sieraden te maken. En soms lekker de stilte opzoeken, met de kinderen zijn, wandelen met de hond en zelf lekker kind zijn

 

Motto

 

Haal de kracht uit jezelf en deel dit met anderen

 

 

**************************************************************

 

In gesprek met Hans Mennes

 

Hans Mennes begon als fotograaf, rolde in het vertegenwoordigersvak waar zijn hart in ieder geval niet lag. Na 3,5 jaar therapie dacht hij: “ ja dat kan ik ook!”  Hij schoolde zich om tot psychosociaal werker. Nu runt hij vol passie voor zijn medemens een eigen praktijk.

 

 Wat is je lievelingseten ?

Lekker eten (met vooral veel kleuren, goed voor mijn eetlust..) met vooral een gezellige sfeer

 

Wat inspireert je?

Mensen en alle aspecten van het leven en de natuur kan me ook wel inspireren.

Wat of wie heeft je geïnspireerd om een bepaalde keuze te maken?

De twee pijlers in mijn leven zijn mijn schoolmeester van de 6e klas op de lagere school en mijn tante geweest. Zij zijn van wezenlijk belang geweest in mijn leven! Ieder mens heeft een intens verlangen om gezien te worden. Mijn schoolmeester en tante zagen mij… Erg mooie herinnering aan!

 

Wat is jouw positieve boodschap aan de lezers?

Blijf altijd geloven in de positieve kracht in jezelf! Niet vanuit slachtofferschap, maar vanuit kracht leven.

Heb je een spreuk, gedicht of iets anders wat je helpt in moeilijke tijden?

Als je jezelf nu maar toestemming geeft om te glanzen of te glimmen (gebaseerd op stuk tekst van M. Williamson), kun je andere mensen inspireren. Als jij het voordoet, dan kan iemand denken: “he dat wil ik ook!” Vroeger voelde ik me niet gezien en voelde ik me erg dom en zeker voor dat kleine jongetje voelt die tekst waanzinnig inspirerend!

 

Wat is je droom?

Mijn droom is werkelijkheid

 

Wat wilde je als kind worden?

cameraman

 

Favoriete muziek?

Muziek die me raakt en dat kan uit alle hoeken komen. Klassieke muziek, Noa, Wende Snijders

 

Leukste van je werk

Mensen zien veranderen, zichzelf te vinden, te voorschijn te komen

 

Favoriete kleur

blauw

 

Het allerbelangrijkste

Liefde

 

Hekel aan

onoprechtheid

 

Mooiste herinnering

De geboorte van mijn kinderen

 

Favoriete bezigheid

Uuhhhh……slapen?

 

Motto

Mens, durf te leven!

 

Welk dier zou je willen zijn?

Golden Retriever

 

 

**************************************************************

In gesprek met Cornélie Spijkerboer

 

Cornélie maakte haar studie rechten af, maar wist eigenlijk niet zo goed wat ze er nu mee moest. Iemand maakte haar erop attent dat ze misschien het type was om mensen te begeleiden. Daar ging haar hart sneller van kloppen en zo schoolde ze zich om tot psychosociaal werkster. Tegenwoordig heeft  ze haar eigen praktijk waar ze haar vak met heel haar hart en met veel liefde uitoefent.

 

 

Wat is je lievelingseten?

 

Patat (verbaasd: “eet ik eigenlijk vrijwel nooit”)

 

Inspiratie?

 

Mensen

 

Wie of wat heeft je geïnspireerd om psychosociaal werkster te worden?

 

Ik had een sollicitatie voor een functie van hoofd facilitaire zaken. Voor deze desbetreffende functie vonden ze me ongeschikt. Off the record gaf de vrouw die de sollicitatie deed me een advies: “mensen begeleiden past je misschien meer bij je…” Toen ze dat zei, maakte mijn hart een sprongetje. Ja, hier gaat mijn hart sneller van kloppen en nu ga ik eens mijn hart volgen! Toen heb ik besloten om me om te scholen tot psychosociaal werkster.

 

Wat is jouw positieve boodschap aan de lezers?

 

Leer compassievol naar jezelf te kijken en dan komt de rest vanzelf!

 

Heb je een spreuk, gedicht of iets anders wat je helpt in moeilijke tijden?

 

Als je een probleem hebt en je komt er echt niet zelf uit, dan geef ik ‘ t letterlijk uit handen aan iets van een ‘ grotere kracht’  (je kan het zelf noemen wat je wilt: kracht, universum, iets groters dan jij). Dat geeft me steun en vertrouwen.

 

Wat is je droom?

 

Mijn droom is om zo door te gaan als ik me nu ontwikkel, te blijven genieten en de vruchten te plukken van het keihard werken.

 

Wat wilde je als kind worden?

 

Dokter

 

Favoriete muziek?

 

Messiah van Händel, Stabat Mater van Pergolesi en Bach

 

Leukste van je werk?

 

Mensen zien groeien en intimiteit uitwisselen

 

Favoriete kleur?

 

Als kind was dat rood, nu meer oranje

 

Het allerbelangrijkste?

 

Liefde

 

Hekel aan?

 

Arrogantie, maskerades

 

Mooiste herinnering?

 

De geboorte van mijn kleindochter!

 

Favoriete bezigheid?

 

Mijn werk, tuinieren en lezen

 

Motto?

 

Ga het leven aan

 

Welk dier zou je willen zijn?

 

Een kruising tussen een leeuw en een giraffe

©Saskia Mes-Born